Shirley Tan zoekt Josje Versteegh

Status: 
Nog niet gevonden
Tijdens de Lagere school, de Nassauschool Jl Supratman te Soerabaja, had ik  een boezemvriendin in de 5e en 6e klas.
Josje Versteegh[ nu 69/ 70 jaar oud] genaamd. Ik heb met Josje een  fantastische week doorgebracht in Tretes, met dagelijks paardreden, zwemmen. Helaas vertrok Josje met haar moeder in 1956 of 1957 naar Gemert.  Daarna hebben wij nog bijna 2 jaar met elkaar gecorresponddeerd. Volgens een  schoolgenoot zou Josje inmiddels getrouwd zijn en in Eindhoven wonen. Daar ik  zelf in Eindhoven woon, ben ik dus 'warm'. Wie helpt mij aan de laatste  sporen? Als iemand dit bericht leest en nog contact heeft met Josje, graag  dan contact met mij, en eventueel Josje zelf dit bericht latten lezen. Alvast  bedankt.

 

Ik ben van het bouwjaar 1946

Ik ben van het bouwjaar 1946 en zat tussen 1951 - 1956 ook op de Nassau School in de Jl Supratman. Ik kan de naam Shirley nog herinneren maar of u samen met mij in dezelfde klas gezeten heb moet nog blijken. Enkele namen van de kinderen uit de 1ste tot en met de 4e klas is me bij gebleven zijn Ong Sing Ham - één van de vriendjes waarmee ik goed kon vinden -, Ted Son, Happy (meisje), Inge, Ong (zijn voornaam weet ik niet), Winnefied Ronkes en Rudi Gaz. Hij was klein en stevig en hield van een robbertje vechten. Stompen met zijn vuisten was sterkste kant. Hij knikkert graag en een spelletje met elastieken wil hij altijd winnen.   

Het onderwijspersoneel bestond uit juffrouw Bakker en meneer Gabriël. Wellicht zullen er meer geweest zijn alleen ken ik hun naam niet meer. Terwijl meneer Gabriël op zijn stoel lesgaf en ik over het muurtje van de klas naar buiten keek en daardoor niet goed oplette smeet hij een bordenwisser tegen mijn slaap. Hij had van begin af aan me niet gemogen en benutte daarmee zijn kans dat is duidelijk. Het viel me op dat hij altijd in een wit tropenpak gekleed was, een wit overhemd droeg met aan de buitenkant  borstzakken. Alleen zijn tropenhoed miste hij. Net een gezegevierde koloniaal maar dan met uitstraling van een Indo.

Mocht één van deze kindernamen en het onderwijspersoneel u bekend voorkomen dan hebben wij vermoedelijk in dezelfde klas gezeten. 

 

Don Meijer

   

Dag Don ! Toevallig las ik

Dag Don !
Toevallig las ik dit verhaal van je, heel interessant ! Volgens mij hebben wij samen in de klas 3 en 4 van de Nassau gezeten : ik herrinner me alleen dat er toen een ene Don in de klas zat. Maar nog duidelijker : Ong Seng Ham was mijn bankgenoot en heb het contact met hem heb ik nog steeds
( hij woonde aan de Jln Jambi 11.en nu in Alkmaar ) ik zelf ben Henk Lim en woonde toen aan de Supratman....
Je had het over Tedson Suma (Imam Bonjol?), Happy Alamoedie (jln Sutomo), Inge Tan (hoek Wahidin ?) de naam (meneer) Gabriël is mij bekend, (juffrouw) Bakker ben ik vergeten. Ronkes en Gaz ben ik vergeten.
Ik heb nog foto's van onze klas 3 en 4. Moet ik even naar gaan zoeken. Maar volgens mij ben je degene met donker haar en toen met een kuif ?
Ik weet naast de door jou genoemde namen ook nog andere : Swie Kho, Lo Mu Lan, haar broer Gwantje Lo, etc.
Ik ben bereikbaar per email : henk.lim@gmail.com

  Inge Tan een zusje van Like

 

Inge Tan een zusje van Like Tan , Zij hadden beiden op de SMA Petra Embong Wungu gezeten

Mr Tan is een bekende Lawyer uit Surabaya

Inge  is ook een van onze ex Petra jl Embong Wungu  group die nou in Jakarta zit

Jos

Dag Don, toevallig las ik

Dag Don, toevallig las ik (weer)
ik ben het weer, Henk Lim. Toen op de Nassau was je roepnaam toch Donny ? Begint bij mij op te dagen.....

Nieuwe reactie inzenden

Door gebruik van dit formulier accepteert u Mollom's privacybeleid.